מפרי ידיה-הבית לאישה הדתית
דף עסק חינםצור קשר
אופנהטיפוח ויופיזוגיותהריון ולידהילדיםביתבריאות
אוכלתרבותאירועיםקשירת מטפחותקריירהיצירהאיפור לפורים
היוצרים שלנו
חיה לזרוביץ
יפעת זר טוהר - המעצבים
raviti בחפץ כפיה


אירועי השבוע
דף הבית > לובי מאמרים > אוכל > לחמניות מתוקות ממולאות בשר

לחמניות מתוקות ממולאות בשר

מדור חדש באתר מפרי ידיה - "טעימה לשבת". מירב כהן תתן לנו בע"ה בכל שבוע מתכון מיוחד לשבת המלכה


לחמניות מתוקות ממולאות בשר
גילוי נאות: הכלים החלביים בביתנו מסתכמים בסכו"ם חלבי, 4 צלחות פלסטיק צבעוניות (כמו של הילדים בגן...) למקרה ויהיו טוסטים וקערות לקורנפלקס.

למה? הילדים אלרגיים, אני רגישה ובעלי פשוט לא מתחבר...

חברות, תאמינו או לא, אבל אצלנו- בשרי זה החלבי החדש. 

אז איך מעבירים שבת קייצית ארוכה עם 3 סעודות (מישהו הזכיר מלווה מלכה?) לא חלביות בלי להכביד על הבטן?

חיפשתי סעודה שלישית שלא תכביד אחרי האושפלו/ חמין/ טבית של הבוקר.

במקפיא נח לו בצק קפוא ששמרתי מהפרשת החלה ולצידו חצי קילו של בשר ללא ייעוד ספציפי.

אז בצק יש, בשר יש, נותר רק למצוא פתרון למשוואה שמחברת בינהם.

חיש מהר הוצאתי את הבצק החוצה להנות קצת מחום ארצינו, טחנתי את הבשר ו.... תוך שעה נחו להן בהתפחה לחמניות ביס ממולאות בשר קלילות וענוגות.

בסעודה שלישית חוטפים לחמניה (או שתיים, כי בכל זאת קשה לעמוד בפיתוי...) לצד סלט ירקות ומטבוחה* טובה ו... כולם מרוצים!


* טיפ טיפה:

מטבוחה היא למעשה תוצר של עגבניות קלופות מבושלות היטב בתיבול שעיקרו הוא מלח, פפריקה מתוקה ושמן.

הטעם הסופי משתנה לפי האהבה האישית של המשפחה.

את יכולה לבחור אם להוסיף סוכר, פלפלים חריפים, פפריקה חריפה, שום, פלפלים אדומים וכהנה...

אז בפעם הבאה שתרצי להכין מטבוחה, אל תשאלי אחרות איך הן מכינות, תשבי ותחליטי איך את(!) מכינה.

אם יש דבר שלמדתי במטבח, זה שאני יודעת מה טוב לחיך המשפחתי שלנו יותר מכל מבשלת אחרת... וכל השאר- בגדר המלצה.

שיהיה בהצלחה ובתאבון!


לחמניות מתוקות ממולאות בשר: (כ-12 לחמניות ביס נדיבות)

לבצק: 

1/2 ק"ג קמח מנופה

כף שמרים יבשים

בערך 1/4 1 כוסות מים פושרים (לשים כוס אחת ולעקוב אחר הצורך של הבצק)

2 כפות סוכר

1/2 כף מלח

1/8 כוס שמן


מערבבים קמח ושמרים, יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את יתר הרכיבים.

לשים היטב כ-10 דקות עד שהבצק חלק, גמיש ונפרד מדפנות הקערה.

מניחים להתפחה ראשונה עד הכפלת נפח.

למילוי:

1/2 ק"ג בשר טחון

בצל גדול קצוץ דק

צרור פטרטזיליה קצוצה דק

מלח

פלפל שחור

תבלין בהראט (שימו לב שלבהראט טעם דומיננטי אז חצי כפית תספיק במקרה הזה )

מטגנים בצל עד שקיפות, מוסיפים בשר טחון ומפוררים עם כף עץ, מוסיפים תבלינים ופטרוזילה ומבשלים עד שהבשר משנה לגמרי את צבעו.

מצננים לטמפרטורת החדר.

ההרכבה:

מוציאים את האוויר מהבצק, מחלקים ל-12 כדורים קטנים.

משטחים כל כדור לפיתה קטנה, מניחים כף גדושה מהמילוי במרכז הפיתה וסוגרים לכדור.

מניחים את כל הלחמניות הממולאות על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומתפיחים כשעה.

אופים בחום של 190 מעלות עד שהלחמניות זהובות גם בחלקן התחתון (לוקח כ15 דקות, תלוי בתנור).


שבת שלום מלאה בדברים טובים,

מירב.



מירב כהן - בעלת בלוג הבישול  "מבשלים מהבטן".

כתובת מייל לתגובות/ שאלות/ הארות: meiravcoen@gmail.com


2185
שתף בפייסבוק


בלהה

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:

מתכון מרק סולת
מתכון מרק סולת
חזה עוף במילוי משמשים
חזה עוף במילוי משמשים
עוף עם בצל סגול שרי ותחתיות ארטישוק
עוף עם בצל סגול שרי ותחתיות ארטישוק

תגובותהוסף תגובה

חצאיות ארוכותשמלות צנועותבגדי הריון לדתיותחצאיתבגדי ים צנועיםבגדים לדתיותכיסוי ראש לנשיםמפרי ידיהקניון מפרי ידיהחצאיות לדתיותשמלות ערב צנועות